Vitamin C 300 mg z acerolo

19.00

Vitamin C z acerolo z okusom češnje.

 

Vitamin C je vitamin življenja. Je eden najpomembnejših vitaminov za človeško telo, saj sodeluje pri več kot  95 % vseh presnovnih procesov v našem telesu in je poleg vode in kisika najpomembnejša vitalna snov za naše življenje. Vitamin C je gradnik, katalizator in regulator presnovnih procesov.

Če kombinirate OPC z vitaminom C, se moč vitamina C kar desetkrat poveča. Presežke vitamina C telo izloči.

 

  • Original izdelek Roberta Franza
  • Rok dobave 2-4 dni
Kategorija: Šifra: 20490

Opis

Krvne žile sestavljajo kolagenska vlakna, ki izgledajo podobno kot hidravlične cevi in so močnejša od jekla, saj jim vitamin C daje to trdnost. Zaradi pomanjkanja vitamina C dobijo naše arterije majhne razpoke, to naši možgani registrirajo ter pošljejo jetrom signal za proizvodnjo holesterola za zatesnitev razpok. Vsi problemi, ki jih holesterol povzroča v telesu, nastanejo zaradi pomanjkanja vitamina C. Poškodovani arteriji je potrebno dovajati mikrohranila kot so vitamin C, OPC in minerali. Ti popravijo poškodovana mesta in telo ščitijo pred prostimi radikali. Ko je razpoka na arteriji popravljena, pošljejo možgani signal za odstranitev oblog in arterija je znova prehodna.

Vitamin C sodeluje tudi pri resorpciji železa, zdravljenju ran, zlomov, kosti, spodbujanju obrambne moči, aktiviranju celične presnove, sintezi nadledvičnih hormonov in pri zaščiti proti raku, saj deluje kot antioksidant.

 

Vsebina: 140 pastil / 309 g

Sestavine: Ksilitol, ekstrakt acerola v prahu (30%), L-askorbinska kislina (rastlinska, fermentirana), bioflavonoidi citrusov, ekstrakt riža, češnjev okus, šipek v prahu, sadni prah črnega ribeza, zelena paprika, flavonoidni rutin.

Odmerjanje: 2 pastili na dan raztopiti v ustih

 

Dnevni odmerek

1 kapsula

%NRV*

% ETD/AJR*

Vitamin C

600  mg

750

80

Bioflavonoidi citrusov

100 mg

**

**

Rutin

5 mg

**

**

*Odstotek priporočenih vrednosti hranil (odstotek nutrientnih referenčnih vrednosti v skladu z uredbo (EU) št. 1169/2011

**Ni znanih referenčnih vrednosti hranil

 

Prehranska dopolnila niso nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano ter zdrav način življenja.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa.

Nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z izbranim zdravnikom.

Shranjujte nedosegljivo otrokom in na hladnem ter suhem prostoru.

Po uporabi tesno zaprite.

 

Opisani učinek dodatka temelji na hranilih, ki jih vsebuje in ima lahko podporni učinek na telo. Vendar Agencija za nadzor živil teh izjav ni preverila in ne nadomeščajo zdravniškega nasveta.